Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Miljöö

Tallin omistajan vaihtumisen jälkeen pistettiin pystyyn talkoot, jolloin syntyivät tarhat. Pitkän suunnittelun jälkeen tallirakennuksessa päädyttiin tiiliseinäiseen tallirakennukseen, jossa jokaiselle hevoselle on vapaa ulospääsy. Tallissa karsinoita on 48, joista 40 ollaan pyhitetty yksityisille hevosille. Tallirakennuksesta löytyy myös varustehuone, rehuvarasto sekä kaksi pesukarsinaa. Hevosten omistajille on lisäksi oleskeluhuone, jossa on kioski, jääkaappi, televisio ja sohvia.
 Karsinat ja tarhat siivotaan vähintään kerran päivässä, mutta käytävät pidetään jatkuvasti siisteinä. Karsinoiden kuivikkeena käytetään hyvälaatuista turvetta, jolloin myöskin puhkurihevoset viihtyvät tallissa. Jokaisella hevosella on juoma-automaatti, kaura-astia ja mahdollisuus laittaa heinät seinälle verkkoon.
 Varustehuoneessa on numeroitu satulatelineet karsinoiden mukaan, mutta tilaa on myös nimilapulle. Omistajille annetaan avain omaan lokeroon, johon voi laittaa mm. tallivihkon tai ratsastusvälineet. Harjat voidaan laittaa seinällä olevalle hyllylle, josta ne on helppo hakea.

 

Tarhoja Rajarannassa on 35, jolloin yksittäin tarhaus on mahdollista, mutta osa hevosista joudutaan tarhaamaan yhdessä. Jokaisessa tarhassa on heinäkatos, joka voidaan täyttää pyynnöstä. Vedet täytetään neljästi päivässä, ja talvipakkasen varalta niihin on asennettu lämmitys.
 Laitumia on vain viisi kappaletta, mutta se ovat tilavia, jolloin jokainen hevonen voi olla ulkona samaan aikaan. Laitumille menee letkut, joten niitä ei tarvitse raahata tallilta vesiastioiden täyttämiseen. Laitumille vieminen sekä niiden huoltaminen on omistajan vastuulla, mutta tarhaamisen hoitaa henkilökunta.

 

Ratsastusmahdollisuuksia on tietysti paljon, joten yksityisten omistajat voivat treenata aktiivisesti ratsuillaan. Laajalla kentällä pystyy hyppäämään tai vääntämään koulua ja sen ulkopuolelle pystytetyt maastoesteet ovat vapaassa käytössä. Kentällä on kaksi porttia kummassakin päädyssä, ja esteet löytyvät pienestä varastosta josta ne otetaan ratsastustuntien alkaessa kentän ulkopuolelle.
 Maneesi on valaistu ja lämmitetty sekä varustettu isolla katsomolla. Tallista on katsojilla suora pääsy katsomoon, mutta ratsukot joutuvat kiertämään ulkokautta. Maneesi on pääosin tarkoitettu kouluratsastukselle, mutta estekalustoakin löytyy. Maneesin toisella pitkällä sivulla on peili, jota hyödynnetään etenkin tunneilla ja valmennuksissa. Katsomossa on lainakypäriä, joita saa käyttää oman unohtuessa. Kypärän katoamisesta tai rikkoutumisesta peritään maksu 70v€.

 

Sivut toimivat parhaiten Chromella

Virtuaalitalli / Virtuaalihevonen

©2018 Virtuaalitalli Rajaranta - suntuubi.com